Halušky s listovým špenátem a slaninou

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

750 g brambor
250 g polohrubé mouky
sůl
kousek másla
400 g listového špenátu (mraženého nebo adekvátní množství čerstvého)
200 g anglické slaniny (vcelku)
5 stroužků česneku
1 bujónová kostka

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájíme na špalíčky a dohněda ji opečeme na pánvi. Poté vhodíme plátky česneku, necháme je asi minutku restovat a přidáme mražený špenát. Asi v polovině tepelné přípravy přidáme bujónovou kostku.

  2. Brambory nastrouháme na jemném struhadle, osolíme a pečlivě je promícháme s moukou.

  3. Pomocí např. gumové stěrky protlačujeme těsto přes speciální síto (asi haluškovník), promícháme a povaříme cca minutu.

  4. Halušky scedíme ihned, jakmile vyplavou na hladinu a promícháme se lžící másla. Hotové pečlivě promícháme se špenátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!