Halušky s listovým špenátem a slaninou
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 750 g brambor
- 250 g polohrubé mouky
- sůl
- kousek másla
- 400 g listového špenátu (mraženého nebo adekvátní množství čerstvého)
- 200 g anglické slaniny (vcelku)
- 5 stroužků česneku
- 1 bujónová kostka
Postup Halušky s listovým špenátem a slaninou
Postup přípravy receptu
-
Slaninu nakrájíme na špalíčky a dohněda ji opečeme na pánvi. Poté vhodíme plátky česneku, necháme je asi minutku restovat a přidáme mražený špenát. Asi v polovině tepelné přípravy přidáme bujónovou kostku.
Brambory nastrouháme na jemném struhadle, osolíme a pečlivě je promícháme s moukou.
Pomocí např. gumové stěrky protlačujeme těsto přes speciální síto (asi haluškovník), promícháme a povaříme cca minutu.
Halušky scedíme ihned, jakmile vyplavou na hladinu a promícháme se lžící másla. Hotové pečlivě promícháme se špenátem.