Halusky Fantomas

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

Halušky:
4 větší brambory
sůl
500 g polohrubé mouky
vody dle potřeby
Omáčka:
250 g mraženého špenátu (nebo čerstvého)
500 g Ricotta
sůl
trochu muškátového oříšku
4 stroužky česneku
1 menší cibule
olivový olej
cca 1 dcl mléka (nebo smetany)
Chuťovka na vrch:
150 g uzená Oravská slanina

Postup přípravy receptu

  1. Najskor si pripravime halusky - ocistene zemiaky rozmixujeme, osolime, pridame polohr. muku a vodu tak, aby sme ziskali lepkave cesto.

  2. Cesto pretlacame cez sito na halusky do vriacej osolenej vody. Ak sa cesto - haluska vo vode rozvara, cesto je prilis riedke - pridajte viac muky. Halusky su uvarene, ked vyplavaju na hladinu, odkial ich vyberame sitkom.

  3. Zmrazeny spenat vhodime na 1-2min do vriacej vody, ak mate cerstvy spenat, tak len sparime vriacou vodou v site a nechame odkvapkat.

  4. Cibulu si nakrajame nadrobno, oprazime na olivovom oleji, pridame spenat a polovicu ocisteneho pretlaceneho cesnaku a chvilocku spolu dusime.

  5. Potom prelozime do misy, kde masu dohladka rozmixujeme. Pridame Ricottu, mlieko (alebo smotanu alebo aj aj), zvysny pretlaceny cesnak, dochutime muskatovym orieskom a solou a vsetko dokopy premixujeme.

  6. Omacku prelejeme cez halusky a navrch polejeme oprazenou nadrobno nakrajanou slaninkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!