Gyros podle Jack Ribber upraveno od BS

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1,5 kg krkovičky bez kosti
Na marinádu:
2 PL mletého koriandru
2 PL mletého černého pepře
2 PL tymiánu
1 PL mletého Chilli (může být i méně)
1 PL mletého římského kmínu
2 PL sušené majoránky
2 PL sušeného oregana
2 PL mleté sladké papriky
1 PL sušené cibule
1 PL granulovaného česneku
0,5 polévkové lžíce skořice
150 ml olivového oleje
500 g bílého jogurtu
velká cibule
2 stroužky česneku

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suché přísady smíchat, nalít olej a jogurt a znovu promichnout.

  2. Do tak připravené marinády nastrouháme na hrubo cibuli a protlačíme česnek.

  3. Mášo bez kosti nakrájíme na asi tak 5 mmm silné plátky, které jednotlivé a oboustranně potřeme marinádou. Doba marinování je 24 hodin. Nejlépe v kastrolu s víkem a v lednici.

  4. Druhý den je maso možno grilovat na rožni, ale přidám zítra fotku kde je možnost přípravy i v troubě.

  5. Ořezáváme pak každou půl hodinky vrstvy masa. Dobrou chuť přeje Švejk.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!