Gyros podle Jack Ribber upraveno od BS
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1,5 kg krkovičky bez kosti
- Na marinádu:
- 2 PL mletého koriandru
- 2 PL mletého černého pepře
- 2 PL tymiánu
- 1 PL mletého Chilli (může být i méně)
- 1 PL mletého římského kmínu
- 2 PL sušené majoránky
- 2 PL sušeného oregana
- 2 PL mleté sladké papriky
- 1 PL sušené cibule
- 1 PL granulovaného česneku
- 0,5 polévkové lžíce skořice
- 150 ml olivového oleje
- 500 g bílého jogurtu
- velká cibule
- 2 stroužky česneku
Postup Gyros podle Jack Ribber upraveno od BS
Postup přípravy receptu
-
Všechny suché přísady smíchat, nalít olej a jogurt a znovu promichnout.
Do tak připravené marinády nastrouháme na hrubo cibuli a protlačíme česnek.
Mášo bez kosti nakrájíme na asi tak 5 mmm silné plátky, které jednotlivé a oboustranně potřeme marinádou. Doba marinování je 24 hodin. Nejlépe v kastrolu s víkem a v lednici.
Druhý den je maso možno grilovat na rožni, ale přidám zítra fotku kde je možnost přípravy i v troubě.
Ořezáváme pak každou půl hodinky vrstvy masa. Dobrou chuť přeje Švejk.