Gulášová polévka s rajčaty

Recepty, Polévky

Suroviny

250 g hovězího masa nebo vepřového masa
50 g sádla
1 cibule
2 rajčata
200 g brambor
80 g kořenové zeleniny:
mrkev
petržel
celer
40 g hladké mouky
sůl
kmín
1 lžička mleté papriky
majoránka
mletý pepř
petrželová nať

Postup přípravy receptu

  1. Do většího hrnce dáme sádlo, maso nakrájené na malé kostky, nakrájenou cibuli, rajčata, zeleninu. Přidáme kmín, sůl, papriku, pepř a dusíme na mírném ohni 10 minut, voda není potřeba.

  2. Potom zaprášíme moukou, znovu podusíme a zalijeme vodou. Udusíme do měkka.

  3. Přidáme brambory nakrájené na malé kousky, podle potřeby přidáme vodu a vaříme do změknutí brambor. Dochutíme majoránkou a petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!