Guláš z vepřového a uzeného masa

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

500 g vepřové plece
200 g uzené krkovice
3 velké cibule
3 stroužky česneku
1-2 lžíce mleté papriky
plná lžíce sádla
lžíce hladké mouky
vývar nebo voda+bujon
lžíce protlaku
sůl
pepř
kmín
chilli

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso nakrájíme na kostky. Rozehřejeme sádlo a na drobno nakrájenou cibuli osmažíme do hněda. Přidáme nakrájený česnek, koření a protlak. Po chvíli přidáme papriku a zamícháme.

  2. Zalijeme vývarem a vaříme téměř do měkka. Uzené maso nakrájíme na kostky a přidáme k masu. Chvíli vaříme a přidáme mouku dobře promíchanou v troše vývaru nebo vody.

  3. Přilijeme k masu a vaříme dalších 15-20 minut s občasným promícháním. Dochutíme chilli kořením a podáváme nejlépe s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!