Guláš z pýchavek

Recepty, Houby

Suroviny

4 lžíce sádla
1 menší cibule
1 lžička mleté sladké papriky
2-3 menší zelené papriky, 40 dkg mladých pýchavek
sůl
masový vývar (z kostí nebo voda)
1 dcl kysané smetany
1-2 lžíce hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle osmažíme dorůžova drobně nakrájenou cibuli, vmícháme sladkou mletou papriku, na nudličky nakrájené papriky a dusíme.

  2. Potom přidáme sloupnuté nakrájené pýchavky, osolíme, zalijeme vývarem nebo vodou a dusíme doměkka.

  3. Nakonec přidáme kysanou smetanu, v níž jsme rozmíchali hladkou mouku, a krátce podusíme. Podáváme s pečivem nebo vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!