Guláš z loňského sběru lesních hub a z čerstvých zelených paprik

Recepty, Houby

Suroviny

5 lžic sádla
2 červené cibule
1 ČL sladké mleté papriky
300 g lesních hub(křemenáčů,kozáků)
sůl
kmín
masox
6 zelených paprik
4 stroužky česneku
125 ml zakysané smetany
rajčatový protlak
1 PL hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle zpěníme pokrájenou cibuli, vmícháme mletou papriku a mírně ji osmahneme.

  2. Přidáme na větší kousky pokrájené houby, orestujeme je, osolíme, okmínujeme a podlijeme horkou vodou, ve které jsme rozpustili zeleninový bujón.

  3. Směs podusíme a po chvíli přidáme opečené nebo spařené sloupnuté papriky, nakrájené na větší, hrubší kousky.

  4. Jakmile jsou houby a papriky měkké, přidáme utřený česnek a zalijeme zakysanou smetanou, a nebo místo smetany, kdo není zvyklý, použijeme rajčatový protlak.

  5. Nakonec guláš podle každého zahustíme moukou a ještě chvíli podusíme. Podáváme s chlebem nebo s noky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!