Guláš z hovězího srdce
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 500 g hovězího srdce
- 2 cibule
- 50 g uzené anglické slaniny
- olej
- 3 stroužky česneku
- mletá paprika
- mletý kmín
- mletý pepř
- špetka mletého jalovce
- majoránka
- sůl
- 10 g hladké mouky
- 1 dl červeného vína
- vývar z kostky masoxu
Postup Guláš z hovězího srdce
Postup přípravy receptu
-
Dobře oprané srdce rozkrájíme na plátky.
V rozehřátém oleji rozpečeme na kostičky nakrájenou slaninu, zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přidáme nakrájené srdce, mletou papriku, pepř, mletý kmín a jalovec, sůl a doměkka dusíme.
Občas podléváme vývarem a vínem. Nakonec zahustíme moukou, rozšlehanou ve vodě, přidáme majoránku a ještě asi 5 minut dusíme. Podáváme s vařenými brambory.