Guláš z hovězího srdce

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

500 g hovězího srdce
2 cibule
50 g uzené anglické slaniny
olej
3 stroužky česneku
mletá paprika
mletý kmín
mletý pepř
špetka mletého jalovce
majoránka
sůl
10 g hladké mouky
1 dl červeného vína
vývar z kostky masoxu

Postup přípravy receptu

  1. Dobře oprané srdce rozkrájíme na plátky.

  2. V rozehřátém oleji rozpečeme na kostičky nakrájenou slaninu, zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přidáme nakrájené srdce, mletou papriku, pepř, mletý kmín a jalovec, sůl a doměkka dusíme.

  3. Občas podléváme vývarem a vínem. Nakonec zahustíme moukou, rozšlehanou ve vodě, přidáme majoránku a ještě asi 5 minut dusíme. Podáváme s vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!