Guláš z grilu (v lorně)

Recepty, Grilování

Suroviny

1,5 kg libovějšího bůčku
0,6 kg hovězí kýty
8 cibulí
mletá sladká paprika
mletá pálivá paprika
mletý pepř
mletý bobkový list
špetka mletého nového koření
drcený kmín
(nebo oblíbená papriková směs koření)
sůl
sádlo
olej
silný hovězí vývar na podlití

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso nakrájíme na větší kostky, promasírujeme s olejem a v uzavřené krabičce uložíme do druhého dne do lednice.

  2. Nakrájíme i bůček na velké kostky a ve velké míse promícháme s masem hovězím, solí, kořením a rozčtvrcenými cibulemi.

  3. Lornu dobře vymažeme sádlem, urovnáme do ní okořeněné maso, do mezer pozastrkáváme cibuli, podlijeme vývarem, uzavřeme a dáme grilovat do rozehřátého krbu. Občas promíchneme, popř. podlijme vývarem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!