Guláš z divočáka

Recepty, Jiné maso

Suroviny

500 g plecka
2-3 cibule
4 stroužky česneku
3 dl vývaru
2 dl světlého piva
olej
máslo
4 kuliček jalovce
2 bobkové listy
3 kuličky nového koření
kmín
sůl
pepř
paprika sušená sladká
provensálské koření
lžíce protlaku
lžička plnotučné hořčice
jíška

Postup přípravy receptu

  1. V tlakáči rozehřejeme olej s kouskem másla a nakrájíme cibuli na plátky a osmahneme, česnek taky na plátky a přihodíme do hrnce. Až bude cibulka dohněda, přidáme nakrájené maso na kostky a přidáme i všechno koření a bylinky.

  2. Když se maso zatáhne a rozvoní, přihodíme protlak a hořčici. Pořádně promícháme a necháme malinko prosmažit. Přilijeme pivo, chvilku povaříme a trošku zredukujeme.

  3. Poté zalijeme vývarem a vaříme 25-30 minut v tlakáči, v hrnci cca 1,5 hodinu. Záleží na velikosti kousků masa. Ve finále zahustíme jíškou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!