Guláš labských lodníků

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

500 g hovězího masa na guláš
3 lžíce sádla
2 cibule
4 stroužky česneku
1 sklenka vína
1 lžička sardelové pasty (nemusí být)
1 větší sterilovaná okurka
1/4 l sladké smetany
1 lžička hladké mouky
1/2 lžičky drceného kmínu
špetka tymiánu
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci rozehřejeme sádlo, vhodíme nadrobno nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek, promícháme, přidáme na kostky nakrájené maso a za občasného míchání maso opečeme.

  2. Osolíme, přidáme kmín,tymián,zalijeme vodou,přiklopíme poklicí a asi půl hodiny dusíme.

  3. Pak hrnec otevřeme, přilijeme víno, vmícháme sardelovou pastu, nakrájenou okurku a ještě chvíli dusíme doměkka.

  4. Měkké maso zalijeme smetanou, v níž jsme rozmíchali mouku, a ještě krátce, za stálého míchání, povaříme.

  5. Dochutíme solí a pepřem a podáváme s těstovinami, dušenou rýží nebo houskovým knedlíkem. Dobrou chut!


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!