Grilovaný banán s medovo-pomerančovou omáčkou

Recepty, Grilování

Suroviny

2 banány
1 balíček skořicového cukru
4 polévkové lžíce medu
1 polévková lžíce rozpuštěného másla
1 pomeranč
vanilková zmrzlina
máta
proužek pomerančové kůry na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Banány oloupeme a podélně rozřízneme. Potřeme medem a posypeme skořicovým cukrem. Necháme 5 minut odležet.

  2. Zatím si omyjeme pomeranč, nastrouháme asi 1/2 KL kůry. Pomeranč rozpůlíme, vymačkáme šťávu, smícháme s kůrou, zbylým medem a rozpuštěným máslem. Rozmícháme v ohnivzdorné nádobě, kterou si dáme do blízkosti grilu, aby byla omáčka teplá.

  3. Banány dáme na gril a grilujeme po každé straně asi 3 minuty. (Záleží na síle banánu a intenzitě tepla).

  4. Přendáme na talíř, přelijeme teplou omáčkou a přidáme zmrzlinu. Dozdobíme proužkem kůry a lístky máty.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!