Grilovaný ananas s karamelovou omáčkou

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 dobře vyzrálý ananas
2 KL třtinového cukru
kousek másla
1 PL třtinového cukru
100 ml 31% šlehačky
zmrzlina
brusinkový kompot k podávání

Postup přípravy receptu

  1. Ananas oloupeme a nakrájíme na plátky cca 1-1,5 cm, vykrájíme tuhý střed.

  2. Na pánvi (grilovací nebo jiné) rozpustíme kousek másla (nejlépe přepuštěného) a opečeme plátky ananasu, přitom z obou stran lehce poprášíme třtinovým cukrem. Ten na ovoci vytvoří jemňulinkou karamelovou krustičku.

  3. Připravíme na talíř a vykrájené středy naplníme pikantním brusinkovým kompotem.

  4. Na karamelovou omáčku vsypeme do pánve třtinový cukr a za stálého míchání necháme rozpustit a zkaramelizovat.

  5. Zalijeme šlehačkou, rozmícháme a necháme chvilinku probublat, aby omáčka zhoustla.

  6. K ananasu přidáme zmrzlinu (nejlépe vanilkovou) a celé přelijeme karamelovou omáčkou. P.S. u nás se vanilková zmrzlina rozplynula do prostředí, takže jsem použila kombinaci zmrzliny karamelové a cafélatté.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!