Grilované vepřové závitky na jehle

Recepty, Grilování

Suroviny

1/2 kg vepřové kotlety
jarní cibulka
omáčka Teriyaki
rýžový ocet (Mirin)
plátky zázvoru
čerstvá pažitka

Postup přípravy receptu

  1. 1/2 kg vepřové kotlety nakrájíme na 5 cm široké proužky. Stejně tak jarní cibulku, jen o něco kratší. Připravíme si FireWire, ti kdo neznají, jedná se o nerez ohebný grilovací špíz - jehla. Cibulku srolujte společně s vepřovým masem a napíchněme na špíz. Opakujte proces, dokud není vše na jehle.

  2. Nyní marinování: To je jeden z důvodů proč použít ohebný špíz. Do mrazícího sáčku, nebo sáčku na zip nalijeme 2 dc sojové omáčky, 1 dc rýžového octu, přidáme zbytek jarní cibulky a též 3 tenké plátky zázvoru. Směs v sáčku promícháme, vložíme stočený naplněný špíz a necháme marinovat 24 hodin. Jehla má oblý hrot, takže se sáček nepropíchne, který rovněž ani na grilu nepálí. Po vytažení z lednice můžete opláchnout maso s jehlou pod tekoucí vodou od marinády a grilujte na cca 180 °C. Můžete při grilování opět potírat použitou marinovací omáčkou. Servírujte na talíři s jemně nakrájenou pažitkou, jako příloha může být rýže. Dobrou chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!