Grilované marinované žampiony

Recepty, Houby

Suroviny

200 g malých žampionů
Marináda:
kůra z 1 limetky
limetková šťáva (z 1/4 limetky)
1 PL sójové omáčky
1 červená feferonka
2 stroužky česneku
2 PL olivového oleje
čerstvá petrželka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony oloupeme a odstraníme nožičky. Vnitřek kloboučků osolíme. Na gril (nebo pánev) naskládáme kloboučky nejprve šupinkami dolů, pečeme cca 3 minuty a pak obrátíme a pečeme ještě cca 4 minuty. V kloboučcích se nám vytvoří šťáva, kterou uchováme.

  2. Přendáme i se šťávou do misky.

  3. Z uvedených surovin připravíme marinádu, kterou přelijeme ještě horké žampiony. Jíme trochu zchladlé.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!