Grilované kuřecí ministeaky po lesnicku

Recepty, Grilování

Suroviny

4 kuřecí stehna
2 lžičky Divokého koření (např. Stupkova koření Divočina)
50 ml oleje
sůl podle chuti
slanina
celý česnek

Postup přípravy receptu

  1. Stehna vykostíme, zbavíme kůže a nakrájíme na medailonky.

  2. V misce promícháme s olejem a kořením a dáme do lednice uležet nejméně přes noc.

  3. Před grilováním necháme maso asi 2 hodiny při pokojové teplotě, poté grilujeme z obou stran na prudším žáru.

  4. Spolu s masem ogrilujeme i plátky slaniny a rozpůlený česnek (ten dáme na gril jako první, pokládáme ho do chladnější zóny a dáváme pozor, aby se nespálil).

  5. Servírujeme maso společně s opečenou slaninou a změklými stroužky česneku. Skvěle se k tomuto jídlu hodí brusinková omáčka a bramborovo-sýrové sendviče (odkazy na ně uvádím v poznámce)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!