Grilovací pšenično-žitný chléb s otrubami

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

Na omládek:
110 g vody
rovná lžička sladěnky
100 g žitné chlebové mouky
50 g pšeničné chlebové mouky
10 g čerstvého droždí
– vše dobře umícháme a zakryté necháme 60 minut kynout.
Dále:
450 g pšeničné chlebové mouky
20 g pšeničných otrub
250-260 g vody
2-2,5 rovné lžičky soli
drcený kmín

Postup přípravy receptu

  1. K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které v míse zakryjeme a necháme 60-80 minut kynout. Během kynutí ho 1-2x promísíme. Vykynuté těsto vyndáme z mísy na pomoučený vál, lehce ho propracujeme, sformujeme bochník a vložíme ho do pomoučené ošatky kynout.

  2. Přibližně po hodině je bochník v ošatce vykynutý. S oporou ruky ho opatrně vykulíme na plech s pečící fólií, rukou z něj ometeme mouku, postříkáme ho vodou z rozprašovače, nařízneme a vložíme upéct do vyhřáté trouby (200-210 °C/45-50 minut).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!