Grilovací marináda
Recepty, GrilováníSuroviny
- maso jakékoliv(já nakládala vepřové)
- 8 stroužků česneku
- 1 vrchovatá lžíce sušené papriky (kdo má rád ostré dá 1/2 směsi s pálivou paprikou, nebo s chilli)
- 1 lžička pepře
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 1 lžička sušeného rozmarýnu
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžíce libečku
- 1 lžíce pažitky
- šťáva z 1 citronu
- 80 ml Metaxy
- 1 lžička soli
- 100 ml oleje(může být víc podle množství masa)
Postup Grilovací marináda
Postup přípravy receptu
-
Stroužky česneku rozmačkáme, libeček a pažitku posekáme, do misky, přidáme všechny suroviny, promícháme, naložíme maso, aby bylo pod marinádou (pokud je ho víc, tak obracíme, nebo dáme marinádu do igelitového sáčku a protřepáváme).
Naložené necháme 24 hodin, pak grilujeme a marinádou potíráme maso do vypotřebování.