Gratinovaný voňavý tuřín

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1/2 většího tuřínu
1 hermadur
150 ml smetany
1 stroužek česneku
kousek másla
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Tuřín zbavíme slupky a nakrájíme ho na plátky silně max. 0,5cm.

  2. Stroužek česneku rozmáčkneme nožem a vytřeme jím zapékací misku. Pokrm by neměl mít chuť česneku, pouze jím být ovoněn.

  3. Dno lehce vymažeme máslem a poklademe částí tuřínu, osolíme a opepříme.

  4. Na něj rozložíme kousky sýru, opět tuřín, sůl a pepř a nakonec zbytek sýru a ještě pár vloček másla.

  5. Zalijeme smetanou, přikryjeme alobalem a při 180°C necháme v troubě probublávat 45 minut.

  6. Pak alobal sejmeme a necháme dopéct dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!