Gratinované brambory s cuketou a mrkví

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

brambory
mrkev
mladá cuketa
kysaná smetana
trochu mléka
kousek másla
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Syrové brambory oloupeme, mrkev očistíme, cuketu, pokud je opravdu juniorka, pouze omyjeme. Brambor by mělo být o trochu více než zeleniny.

  2. Vše nakrájíme nebo nastrouháme na jemné plátky.

  3. Osolíme, opepříme a promícháme s kysanou smetanou (1 balení vyjde na cca 4 porce). Suroviny by měly být smetanou trochu obalené, pokud nestačí smetana, můžeme přidat trochu mléka.

  4. Navrstvíme do pekáčku, vymazaného máslem, navrch poklademe kousky másla.

  5. Pečeme v troubě, až brambory i zelenina změknou (projede jimi vidlička) a povrch trochu zezlátne. Ve svátek skvělá příloha třeba k pečenému lososu, ve všední den i samostatné jídlo k večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!