Gratinovaná čekanka

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

4 velké čekanky
2 tenké plátky šunky
2 plátky anglické slaniny
50 g ementálu
2 pl olivového oleje
20 g másla
mleté černé koření
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Cakanky prekrojime pozdlzne na polovice, odstranime vrchne listy a vykrojime hlubik, od ktoreho by cele jedlo zhorklo.

  2. Cakanky vlozime do vacsieho kastrola, polejeme olivovym olejom, osolime, okorenime, pridame asi 1/2 dcl vody, zakryjeme a priblizne 20 minut dusime na slabom plameni.

  3. Priebezne doplnime male mnozstvo vody, aby sa cakanky nepripalili. Nechame vychladnut, na polovicu cakanky dame kusok ementalu, priklopime druhou polovicou, dve cakanky obkrutime platkami sunky, dalsie dve anglickou slaninou.

  4. Vlozime do pekaca, posypeme nakrajanym syrom, navrch dame maslo a odkryte pecieme v rure predhriatej na 180 stupnov.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!