Granulovaný cukr

Recepty, Zdobení

Suroviny

50 g jemného pískového cukru
4-5 ml (g) studené vody
možno lžička škrobu
další varianty - vanilka, kakao, gelové potravinářské barvy a pod.

Postup přípravy receptu

  1. Základní dávkování je cukr: voda 10:1. Cukr pokropíme vodou a promícháme. Chceme-li mít cukr hezky bílý, přidáme lžičku škrobu. Případně spojíme s kakaem, vanilkou a pod. (nemám vyzkoušeno).

  2. Plech pokryjeme papírem na pečení. Použijeme děrovanou obracečku a lžíci nebo stěrku. Nabíráme mokrý cukr a přes dírky protlačujeme na papír. Dbáme, abychom na papír nedávali cukru mnoho, jinak by se mohl slepit.

  3. Sušíme volně několik hodin nebo pro urychlení v troubě s ventilátorem a pootevřenými dvířky při 40-50°C asi 1-2 hodiny. Cukrové drobečky zpevní.

  4. Suché můžeme prosít a nasypat do nějaké dobře uzavřené nádoby. Používáme na sušenky, sladké pečivo a pod. Cukr se při pečení pečiva v troubě nerozpustí, zůstane příjemně křupavý. Není to úplně jako original, ale hodně se mu to podobá a účel splní velmi dobře.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!