Gnocchi zapečené s kuřecím masem, smetanou a nivou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

kuřecí maso, nejlépe prsa
olivový olej
sůl
smetana ke šlehání
Niva
červená cibule
gnocchi

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso nakrájíme na kousky, osolíme a necháme chvilku odstát. Nivu nastrouháme najemno. Cibuli nakrájíme na půlkolečka.

  2. V pánvičce rozehřejeme olej a kučecí kousky na něm ze všech stran orestujeme. Odstavíme ze sporáku.

  3. Maso vytáhneme a na zbytku tuku orestujeme cibuli.

  4. Gnocchi uvaříme podle návodu.

  5. Zapékací mísu nebo pekáček vymažeme olejem, dolů dáme kuřecí maso, na to cibuli, na to uvařené gnocchi. Zalijeme smetanou ke šlehání a posypeme nastrouhanou Nivou.

  6. Přikryté dáme zapéct do trouby na cca 180. Délka zapékání záleží na troubě a na tom, jestli chceme mít smetanu tekutější nebo hustší.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!