Gnocchi, špenát a kuřecí maso

Recepty, Těstoviny

Suroviny

gnocchi
300-400 g špenátu (použila jsem mražený)
6 ks menších žampionů
4-5 malé šalotky (cca 2 normální)
4 stroužky česneku
200 ml bílého vína
200 ml smetany (12%)
800 g kuřecích prsou
sýr tvrdý (na strouhání)
olivový olej
provensálské koření
pálivé grilovací koření
bazalka
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve jsem si naložila kuřecí maso. Prsa jsem trochu naklepala. Marinádu jsem připravila ze 70 ml bílého vína, 100 ml oleje a jednoho stroužku na jemno nakrájeného česneku. Dále jsem tam přidala trochu provensálského a grilovacího koření.

  2. Osolené a opepřené plátky masa jsem dala do mísy, na vrch nakrájela na půl kolečka dvě šalotky a zalila připravenou marinádou. Nakonec všechno opatrně promíchám.

  3. Těstoviny připravíte podle návodu na obalu, většinou se nechají vyplavat a minutku nebo dvě dodělat.

  4. Zbylé šalotky a česnek jsem nakrájela na jemno a na rozehřátém oleji jsem to nechala chvíli smažit. Potom jsem přidala mražený špenát. Potom, co se rozmrazil jsem přidala nakrájené houby a podlila zbylým vínem. Trochu jsem osolila a opepřila.

  5. Když se víno trochu zredukovalo, přilila jsem smetanu a dochutila kořením, které jsem použila na marinádu a trochou bazalky. Nechala jsem povařit, nakonec promíchala s těstovinami.

  6. Bohužel jsem dnes neměla parmezán, tak jsem podávala s nastrouhaným eidamem. Možná, že kdyby byl parmezán po ruce, přidala bych ho trochu i do smetany ke špenátu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!