Gnocchi s roštenkami v italské omáčce

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

750 g hovězího masa na roštěnky
plechovka krájených konzervovaných rajčat
velká cibule
5 stroužků česneku
2 velké stonky řapíkatého celeru
1 lžíce rajčatového protlaku
2 dcl červeného vína
2 ks mrkve
kapary

Postup přípravy receptu

  1. Hovadzie rostenky nasolime a nakorenime, obalime v polohrubej muke, opecieme na rozpalenom oleji a odlozime na teple miesto. Cibulu pokrajame na hrubsie kusy, mrkvu na kolieska a zeler na male kusky.

  2. Na oleji poprazime cibulu, mrkvu a zeler, pridame paradajkovy pretlak, ktory vmiesame do zakladu, nakoniec vlejeme pokrajane paradajky aj s nalevom.

  3. Do omacky vlozime rostenky, podla potreby nariedime cervenym vinom a bujonom. Ked budu rostenky makke, do omacky prelisujeme cesnak a primiesame kapari.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!