Gnocchi s roštenkami v italské omáčce
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 750 g hovězího masa na roštěnky
- plechovka krájených konzervovaných rajčat
- velká cibule
- 5 stroužků česneku
- 2 velké stonky řapíkatého celeru
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 2 dcl červeného vína
- 2 ks mrkve
- kapary
Postup Gnocchi s roštenkami v italské omáčce
Postup přípravy receptu
-
Hovadzie rostenky nasolime a nakorenime, obalime v polohrubej muke, opecieme na rozpalenom oleji a odlozime na teple miesto. Cibulu pokrajame na hrubsie kusy, mrkvu na kolieska a zeler na male kusky.
Na oleji poprazime cibulu, mrkvu a zeler, pridame paradajkovy pretlak, ktory vmiesame do zakladu, nakoniec vlejeme pokrajane paradajky aj s nalevom.
Do omacky vlozime rostenky, podla potreby nariedime cervenym vinom a bujonom. Ked budu rostenky makke, do omacky prelisujeme cesnak a primiesame kapari.