Gnocchetti se smetanovou omáčkou a brokolicí

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

gnocchetti - malinké gnocchi 1 balení -500 g
1 menší cibule
PL olivového oleje extra virgin
2 PL mouky
250 ml smetany
250 g brokolice
1-2 stroužky česneku
sůl (není nutná)
pepř
muškátový oříšek
sýr na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Na ol. oleji si mírně orestujeme najemno nakrájenou cibulku, přidáme mouku a uděláme si světlou cibulovou jíšku.

  2. Zalijeme smetanou, dobře rozmícháme a provaříme.

  3. Přidáme na menší kousky nakrájenou brokolici, prolisovaný česnek, koření a povaříme cca 10 min.

  4. Uvaříme gnocchetti dle návodu, obvykle vhodíme do horké osolené vody a po vyplavání povaříme 1 minutu. Gnocchetti scedíme a přidáme do hotové omáčky.

  5. Podáváme sypané sýrem. Na radu zdejších kuchařek jsem koupila pravý parmazán a je to opravdu velký rozdíl - mňam !!!


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!