Gaspacho - vychlazená španělská polévka
Recepty, PolévkySuroviny
- 1/2 okurky
- 1/2 zelené papriky
- 1/2 kg rajčat
- cibule (malá)
- 3 stroužky česneku
- 3 lžíce oleje
- 2 lžíce octa
- 1 lžíce citrónové šťávy
- 2 lžíce rajského protlaku
- 1/2 l rajčatové šťávy
- sůl
- pepř
Postup Gaspacho - vychlazená španělská polévka
Postup přípravy receptu
-
Do velké mísy dáme nadrobno nakrájenou okurku a zelenou papriku. Rajčata, cibuli a česnek rozmixujeme, přidáme olej, ocet citrónovou šťávu, rajčatovou šťávu a rajčatový protlak.
Směs přidáme do mísy a promícháme. Osolíme, opepříme a necháme v ledničce vychladit. Nakrájíme na drobno papriku, kroužky cibule a usmažíme nakrájený chléb na kostičky.
Na každý talíř dáme tuto zeleninu s chlebem a zalijeme vychlazenou polévkou.