Gaspacho - vychlazená španělská polévka

Recepty, Polévky

Suroviny

1/2 okurky
1/2 zelené papriky
1/2 kg rajčat
cibule (malá)
3 stroužky česneku
3 lžíce oleje
2 lžíce octa
1 lžíce citrónové šťávy
2 lžíce rajského protlaku
1/2 l rajčatové šťávy
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Do velké mísy dáme nadrobno nakrájenou okurku a zelenou papriku. Rajčata, cibuli a česnek rozmixujeme, přidáme olej, ocet citrónovou šťávu, rajčatovou šťávu a rajčatový protlak.

  2. Směs přidáme do mísy a promícháme. Osolíme, opepříme a necháme v ledničce vychladit. Nakrájíme na drobno papriku, kroužky cibule a usmažíme nakrájený chléb na kostičky.

  3. Na každý talíř dáme tuto zeleninu s chlebem a zalijeme vychlazenou polévkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!