Garam masala

Recepty, Ostatní

Suroviny

20 g pepře černého celého
10 g hřebíčku
20 g celé skořice
15 g hnědého kardamomu
řimský kmín
10 g sušeného bobkového listu
5 g koriandr semena)

Postup přípravy receptu

  1. Vsetky koreniny pomalicky, na najslabsom ohni opekame na panvicke (bez oleja), az kym nezmenia farbu a nerozvinu svoju vonu. Najlepsie je opekat ich po jednom, pretoze kazde korenie potrebuje inu dobu na opekanie. Mohlo by sa stat, ze pri opekani vsetkych naraz, by vam niektore prihorelo a tym vam cela zmes zhorkne.

  2. Opecene nechame vychladnut na tacke (nie na panvicke). Kardamomove tobolky rozluskneme a semienka vyberieme.

  3. Spolu s ostatnym korenim ich zomelieme na kavovom mlynceku na praskove korenie.

  4. Skladujeme v tesne uzavretych sklenych poharoch.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!