Garam masala
Recepty, OstatníSuroviny
- 20 g pepře černého celého
- 10 g hřebíčku
- 20 g celé skořice
- 15 g hnědého kardamomu
- řimský kmín
- 10 g sušeného bobkového listu
- 5 g koriandr semena)
Postup Garam masala
Postup přípravy receptu
-
Vsetky koreniny pomalicky, na najslabsom ohni opekame na panvicke (bez oleja), az kym nezmenia farbu a nerozvinu svoju vonu. Najlepsie je opekat ich po jednom, pretoze kazde korenie potrebuje inu dobu na opekanie. Mohlo by sa stat, ze pri opekani vsetkych naraz, by vam niektore prihorelo a tym vam cela zmes zhorkne.
Opecene nechame vychladnut na tacke (nie na panvicke). Kardamomove tobolky rozluskneme a semienka vyberieme.
Spolu s ostatnym korenim ich zomelieme na kavovom mlynceku na praskove korenie.
Skladujeme v tesne uzavretych sklenych poharoch.