Garam Masala #1

Recepty, Ostatní

Suroviny

Plná dávka:
3 lžíce celého koriandru
3 lžíce celého římského kmínu
20 kardamonů zelených
10 kousků skořice (2,5 cm)
2 lžíce celého hřebíčku
10 muškátových květů
10 kardamonů černých
1/2 muškátového oříšku
1 lžíce celého černého pepře
4 bobkové listy
1 lžíce jedlých okvětních lístků růže (najdete v čajích)
1 lžíce celého fenyklu

Postup přípravy receptu

  1. Připravte si koření a pokud používáte nějaké koření již v mleté formě, tak jej dejte stranou.

  2. Rozpalte pánev na středním plamenu (bez oleje) a když je horká přesypte do ní celá koření. Stále míchejte. Když koření začne pěkně voňet anebo tmavnout, tak jej okamžitě sundejte z hořáku.

  3. Přesypte zpět na talíř a nechejte vychladnout. Vychladlé koření po částech umelte v čistém mlínku na kávu nebo utlučte v hmoždíři. Přesyjte do připravené nádoby přes velmi jemný cedník. Zbytky z cedníku vraťte do mlýnku a přidejte další část celého koření.

  4. Do nádobky můžete předem vložit zahnutý papírek s názvem směsi. Přesypte do vzduchotěsné nádoby. Uzavřte víčkem a skladujte na chladném, suchém a tmavém místě. Směs časem ztrácí na vůni a aroma, proto je lepší namlít jen malé množtví, ale častěji.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!