Freesh bramborový salát s brokolicí

Recepty, Saláty

Suroviny

4 větší brambory
8-10 růžiček brokolice
100 g hadovky (okurky)
100 g celeru
50 g pórku
150 g mrkve
2 střední cibule
2 kyselé okurky
2 lžíce majonézy
1 lžíce kečupu
1 lžička octu
sůl, pepř
máslo na vymazání pánve

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané brambory začneme vařit vcelku jako první v lehce osolené vodě. Jakmile napůl změknou, přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu. Zhruba po 7 minutách přidáme brokolicové růžičky a vaříme dalších asi 5 minut. Poté vše vyndáme na sítko a necháme okapat a zchladnout na pokojovou teplotu.

  2. Mezitím nadrobno nakrájíme pórek a cibuli. Vymažeme pánev a jakmile máme brokolici a spol. zchladlou, nakrájíme brambory na kostičky. Ty pak spolu s kořenovou zeleninou a brokolicí nandáme na rozehřátou pánev. Po asi 5 minutách restování přidáme cibuli a pórek, zakápneme octem a vše na dalších 10 minut přikryjeme poklicí. Teplotu stáhneme na polovinu.

  3. Jakmile máme vše podušené, důkladně osolíme a opepříme a přendáme do skleněné nádoby, ve které vše necháme postupně zchladit na pokojovou teplotu a následně přikryté uložíme do chladu alespoň na půl hodiny. Na konci vše promícháme s majonézou a kečupem (není podmínkou). Můžeme ihned konzumovat, ale doporučuji nechat uležet nejlépe přes noc. Bude to pak mnohem mňamóznější.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!