Frankfurtská hovězí pečeně II.
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- Hovězí maso zadní
- tenké párky
- cibule
- mletá paprika
- sůl
- pepř
- sádlo
- trocha hladké mouky
- necelý 0,5 l mléka
Postup Frankfurtská hovězí pečeně II.
Postup přípravy receptu
-
Do masa uděláme dlouhým ostrým nožem díry, naplníme je párky, maso osolíme a opepříme.
Cibuli zpěníme na sádle, přidáme papriku a po chvilce zalijeme vodou.
Vložíme maso, přiklopíme a pečeme doměkka.
Během pečení doléváme vodu a maso obracíme.
Měkké vyjmeme, šťávu zahustíme jíškou z mouky a tuku, zalijeme vodou a mlékem a asi 20 minut povaříme.
Ke konci varu přidáme ještě 1-2 nožičky párku, nakrájené na kolečka a ten, kdo může, přidá i trochu sladké smetany pro zjemnění chuti.