Frankfurtská hovězí pečeně II.

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

Hovězí maso zadní
tenké párky
cibule
mletá paprika
sůl
pepř
sádlo
trocha hladké mouky
necelý 0,5 l mléka

Postup přípravy receptu

  1. Do masa uděláme dlouhým ostrým nožem díry, naplníme je párky, maso osolíme a opepříme.

  2. Cibuli zpěníme na sádle, přidáme papriku a po chvilce zalijeme vodou.

  3. Vložíme maso, přiklopíme a pečeme doměkka.

  4. Během pečení doléváme vodu a maso obracíme.

  5. Měkké vyjmeme, šťávu zahustíme jíškou z mouky a tuku, zalijeme vodou a mlékem a asi 20 minut povaříme.

  6. Ke konci varu přidáme ještě 1-2 nožičky párku, nakrájené na kolečka a ten, kdo může, přidá i trochu sladké smetany pro zjemnění chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!