Francouzský camembert zabalený v bramborákové peřince

Recepty, Mikrovlnná trouba

Suroviny

1 sýr typu francouzského Camembertu Normandia (200 g)
5 středních brambor
1-2 vejce (dle velikosti)
5 stroužků česneku (množství ale dle chuti) prolisovaných
1 cibule – (nakrájená na hrubší kousky)
sůl
majoránka
pepř dle chuti
sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné brambory nastrouháme na větších slzičkách, přidáme vejce, česnek, cibuli a ostatní koření – se solí spíš opatrně, sýr je slaný.

  2. Promícháme a necháme odležet, odlijeme jen tolik vody, aby nesahala nad povrch směsi.

  3. V zapékací misce rozpálíme sádlo, dno vyložíme bramborákovou směsí. Sýr nakrájíme na tenké proužky a pokryjeme směs. Překryjeme zbytkem těsta.

  4. Dáme do mikrovlnky a zapečeme na 500 W asi 50 minut do zrůžovění.

  5. Jde to určitě i v troubě.

  6. Na pánvi bych to asi nedělala, tam by se to mohlo roztéci, protože obracení nedoporučuju.

  7. Původní sýr v receptu byl kozí s plísní od kamarádky, já použila tento. (Kozí jsme snědli jinak.)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!