Francouzský bramborový salát (vítěz ČR 2010)

Recepty, Saláty

Suroviny

700 g středních brambor
150 g vařené mrkve
1OO g vařených fazolkových lusků
200 g konzervovaného hrášku
100 g sladkokyselých okurek
120 g jablek
15O-200 majonézy
sůl
citronová šťáva (jak kolik kdo chce ochutit do kysela, já dala z půlky citronu) 1 lžíce worcestrové omáčky
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory si uvaříme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na čtverečky.

  2. V kastrůlku si uvaříme mrkev a fazolkové lusky do měkka tak akorát-nerozvařit!, necháme vychladnout a nakrájíme na menší kousky spolu s jablkama, okurkama do mísy.

  3. Osolíme, opepříme, zastříkáme citronovou šťávou a worcesterem, všechno pěkně promícháme.

  4. Přidáme majonézu a můžeme dosolit, dokyselit a znovu promícháme a jdeme si pochutnat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!