Formanský dlabanec
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 vepřové kotlety
- sklenice (konzerva) sterilovaných fazolových lusků
- 2-3 lžíce kečupu
- 2 stroužky česneku
- vegeta
- plátek másla
- olej
- pepř
- sůl
- strouhaný křen
- tatarka
Postup Formanský dlabanec
Postup přípravy receptu
-
Naklepané kotlety po okrajích nařízneme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na oleji. Vyjmeme a uložíme do tepla. Do výpeku přidáme kečup, scezené fazolky a máslo. Prohřejeme asi 2 minuty, nakonec dochutíme česnekem a vegetou.
Na talíře dáme kotletu, na kterou navršíme fazolovou směs (můžeme posypat strouhaným křenem, případně dochutit lžičkou tatarky nebo nejlépe obojí). Příloha: brambory, hranolky.