Florentinské těstoviny

Recepty, Těstoviny

Suroviny

300 g špaget (já jsem tentokrát použila vřetena)
300 g čerstvého listového špenátu nebo mraženého, ale musí být listový, ne protlak!)
50 g másla
1 střední cibule
2 stroužky česneku
sůl
pepř
uzený sýr na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny uvaříme podle návodu v dostatečném množství osolené vody na skus.

  2. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme na drobné kostičky nakrájenou cibuli a nasekaný česnek a krátce osmahneme do sklovita. Přidáme opraný a okapaný špenát a za stálého míchání necháme lehce podusit, cca 3 minuty. Pokud použijeme špenát mražený, upravujeme ho na mírném ohni dokud nerozmrzne a potom opět chvíli dusíme.

  3. Uvařené těstoviny scedíme, necháme dobře okapat a promícháme se špenátem. Podle chuti osolíme a opepříme. Na talířích sypeme nastrouhaným uzeným sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!