Fleky se zelím

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

hlávkové bílé zelí
olej
sůl
mletý pepř
fleky
uzený bok či jiné uzené maso (popřípadě opečený špekáček)
(schválně neudávám množství-záleží jací jste jedlíci)

Postup přípravy receptu

  1. Zelí nakrouháme a na oleji restujeme tak dlouho, dokud lehce nezhnědne. Pozor, chce to hlídat, neboť zelí může velmi rychle začít hnědnout a pálit se. Musíme ho častěji míchat. Osolíme a opepříme.

  2. Uvaříme fleky a přimícháme je do restovaného zelí. Dobře promíchat!

  3. Na pánvi k tomu opečeme na kostičky pokrájený uzený bok, uzené nebo jeho levnější variantu (špekáček). Tím pak fleky na talíři posypeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!