Fish and Chips podle Dity P.

Recepty, Ryby

Suroviny

Na pomfritky:
1 kg brambor
6 PL olivového oleje
hrubá sůl
Na rybičku:
500 g filetů z ryb (mořské tresky nebo jiné ryby, samosebou i čerstvé)
sůl
Na těstíčko:
125 g hladké mouky
1 lžička soli
čerstvě mletý pepř
250 ml piva
2 bílky
(Na tatarku):
1 vejce
2 dcl oleje
sůl
pepř
plnotučná hořčice
cibulka
kyselá okurka
worchester

Postup přípravy receptu

  1. Příprava dnešního oběda začne pomfritky. Brambory oloupeme, nakrájíme na hrubší hranolky a v míse se studenou vodou necháme máčet.

  2. Pokračujeme tatarkou. Celé vejce se lžící hořčice, solí a pepřem šleháme za pomalého přilévání oleje do husté omáčky. Pak nastrouháme (nebo drobounce nakrájíme) cibulku, kyselou okurku a přidáme lžíci worchesteru (variací je hodně, takže každý podle své chuti).

  3. Uložíme do ledničky, krásně se proleží a chutě se spojí.

  4. A zase k brambůrkům:-). Hranolky osušíme v utěrce, uložíme na plech vyložený pečícím papírem, pokapeme olivovým olejem a dobře promícháme, aby byly olejem pěkně obalené. Šoupneme do trouby vyhřáté na 230°C a pečeme dozlatova a dokřupava. Posolíme hrubou solí.

  5. Než se hranolky upečou, věnujeme se těstíčku a rybičce. Mouku smícháme se solí a pepřem, přilijeme pivo a vyšleháme pěkně dohladka. Zvlášť ušleháme polotuhý sníh ze 2 bílků a zlehka!! vmícháme do těstíčka. Filety nakrájíme na hrubší proužky, posolíme a protáhneme těstíčkem.

  6. Smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje. Po usmažení necháme okapat na ubrousku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!