Filet z pstruha na fenyklu a pórku
Recepty, RybySuroviny
- 2 filety pstruha
- 1 pórek
- 1 fenykl
- 6 cherry rajčat
- brambory
- sůl
- pepř
- 1 chilli paprička
- 2 stroužky česneku
- kousek másla
- bylinky (já použila sušenou petrželku, pažitku a libeček)
- kurkuma
- 1 citron
Postup Filet z pstruha na fenyklu a pórku
Postup přípravy receptu
-
Rybu osolíme, opepříme a pokapeme citronem. Grilujeme z obou stran aspoň 6 minut.
Brambory jen očistíme a nakrájíme na kolečka, které uvaříme v osolené vodě.
Na pánvi rozehřejeme kousek másla a orestujeme na něm nasekaný česnek a nasekanou papričku. Krátce orestujeme a přidáme nakrájený pórek, fenykl, sůl, pepř a kurkumu. Restujeme asi 5-6 minut.
Pak přidáme na půlky překrojená rajčátka a ještě asi 3 minuty restujeme. Vypneme.
Brambory scedíme a servírujeme na talíř, poklademe pórkovou směsí s fenyklem a navrch položíme grilovanou rybu.
V menším kastrůlku rozpustíme kousek másla a přidáme bylinky. Ochuceným máslem ještě přelijeme rybu.