Filet z pstruha na fenyklu a pórku

Recepty, Ryby

Suroviny

2 filety pstruha
1 pórek
1 fenykl
6 cherry rajčat
brambory
sůl
pepř
1 chilli paprička
2 stroužky česneku
kousek másla
bylinky (já použila sušenou petrželku, pažitku a libeček)
kurkuma
1 citron

Postup přípravy receptu

  1. Rybu osolíme, opepříme a pokapeme citronem. Grilujeme z obou stran aspoň 6 minut.

  2. Brambory jen očistíme a nakrájíme na kolečka, které uvaříme v osolené vodě.

  3. Na pánvi rozehřejeme kousek másla a orestujeme na něm nasekaný česnek a nasekanou papričku. Krátce orestujeme a přidáme nakrájený pórek, fenykl, sůl, pepř a kurkumu. Restujeme asi 5-6 minut.

  4. Pak přidáme na půlky překrojená rajčátka a ještě asi 3 minuty restujeme. Vypneme.

  5. Brambory scedíme a servírujeme na talíř, poklademe pórkovou směsí s fenyklem a navrch položíme grilovanou rybu.

  6. V menším kastrůlku rozpustíme kousek másla a přidáme bylinky. Ochuceným máslem ještě přelijeme rybu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!