Filé z tresky s lesními houbami se smetanou

Recepty, Ryby

Suroviny

500 g filetů z tresky
velká hrst lesních pevných hub
100 ml smetany ke šlehání
1 lžíce másla
olej
1 šalotka
sůl
pepř
pažitka
citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi rozehřejeme lžíci másla, zpěníme na něm nakrájenou šalotku a přidáme očistěné a pokrájené houby. Osolíme a dusíme doměkka.

  2. Filé osolíme, opepříme a opečeme na rozpáleném oleji.

  3. K připraveným houbám nalijeme smetanu, krátce povaříme, dochutíme čerstvě mletým pepřem, citronem a je-li třeba, ještě přisolíme. Tresku rozdělíme na talíře a navršíme na každý kousek smetanové houby a hustě posypeme pažitkou.

  4. Jako přílohu jsem zvolila paprikovou rýži - na pánvi rozehřejeme velký oříšek másla, zasypeme mletou paprikou, necháme rozpustit, rozvonět a hned přidáme rýži, připravenou podle návodu nebo jak jsme zvyklí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!