Filé na zelenině vtlakovém hrnci MICROLINEz mikrovlnky

Recepty, Mikrovlnná trouba

Suroviny

300 g rybího filé /4ks medailonků
250 g očištěných brambor /5ks menší velikosti
150 g žampionů /3ks
1 menší cibule
2 stroužky česneku
1/2 červené papriky
1/2 lžičky drceného kmínu
trochu soli
šťáva z 1/2 limetky nebo citronu
2 plátky másla cca 5mm silné
čerstvá zelenina na ozdobu
bylinky na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Zmrzlé filety opláchneme, lehce osolíme, pokapeme šťávou a necháme 2hodiny odstát.

  2. Všechnu zeleninu si očistíme. Brambory nakrájíme na 5mm silné plátky, cibuli na tenké půlměsíčky, česnek a žampiony na tenké plátky a čerstvou papriku na silnější proužky.

  3. Filety papírovou utěrkou lehce osušíme a prudce v pánvi na másle po obou stranách osmahneme.

  4. Na dno tlakového hrnce dáme brambory, mírně osolíme, poprášíme kmínem a na ně dáme filety včetně puštěné šťávy.

  5. Hrnec uzavřeme a ventil na poklici nastavíme do polohy otevřeno. Hrnec vložíme do MW na 6minut a vlníme na 700W.

  6. Mezitím si v pánvi na druhém plátku másla orestujeme žampiony, přidáme cibuli, česnek, špetku soli a pod poklicí chvilku podusíme.

  7. Po zaznění zvukového signálu MW otevřeme, hrnec vytáhneme, přidáme podušené suroviny a zasypeme nakrájenou paprikou.

  8. Hrnec opět uzavřeme a vlníme další 4minuty na 700W.

  9. Po zaznění zvukového signálu ventil na poklici otočíme do polohy uzavřeno a necháme 3minuty odstát. Poté hotové jídlo naložíme na talíře, obložíme zeleninou, posypeme čerstvou bylinkou a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!