Fettuccine s lososem, smetanovou omáčkou a bylinkami

Recepty, Těstoviny

Suroviny

400 g těstovin (doporučuji fettuccine, nebo fusilli)
100 g lososa
2x smetana ke šlehání (430 g - ne nízkotučné)
100 ml bílého vína (suchého)
2 lžíce citronové štávy
cca 30 g parmazánu
100 ml vody
čerstvé bylinky:
petrželka
pažitka
bazalka
žloutek (nebo bramborový škrob na zahuštění)
máslo
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi na másle osmahneme kousky lososa.

  2. Přidáme smetanu, víno, citronovou štávu a vodu. Uvedeme do varu, přidáme parmazán a necháme ho rozpustit.

  3. Přidáme nasekané bylinky, osolíme, opepříme.

  4. Zahustíme škrobem smíchaným s vodou a chvili jeste povarime, nebo žloudkem (pokud však budete zahuštovat žloudkem, nejprve vypnete sporak, jinak se vajicko srazi).

  5. Nakonec přidáme na pánev uvařené těstoviny a proházíme je s omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!