Ferrero rocher na plechu

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
2 hrnky hladké mouky
1 hrnek cukru
vanilinový cukr
prášek do pečiva
3/4 hrnku oleje
1,5 hrnku mléka
2 celá vejce
kakao dle svého, jak kdo má rád
Náplň:
1 neslazené kondenzované mléko (Tatra Grand-9%)
200 g změklého másla
5 oříškových tatranek
100 g nugety
100 g sekaných nesolených arašídů
čokoládová poleva
hrst nasekaných neosolených. arašídů

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na těsto smícháme a vlijeme na vymaz. a vysypaný plech, dáme péct.(zkouším spejlí) 170°C cca 20-25 minut.

  2. Nejlépe den předem si uvaříme mléko cca 2 hod, které necháme vystydnout. Horké neotvírat, hrozí uraz!!! Mléko i po uvaření je stále tekuté, ale trošičku zhoustne a má lehce karamelovou barvu, hlavním úkolem je jako pojivo.

  3. Do zchladlého mléka přidáme máslo a vyšleháme. Poté lehce vmícháme strouhané tatranky, nugetu a arašídy.

  4. Krémem potřeme korpus a polijeme polevou a posypeme arašídy.

  5. Dáme na minimálně 4 hod uležet do lednice nejlépe přes noc.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!