Fermentování bylin na čaj

Recepty, Nápoje

Suroviny

Divoce rostoucí maliník, ostružiník a jahodník, mohou být samostatně, ale směs 1:1:1 všech tří je nejlepší.
- neprodejné v běžném obchodě -

Postup přípravy receptu

  1. Čerstvě natrhané rostliny se nechají 12 hodin ve stínu zavadnout, pak otrháme listy a v tenké vrstvě je rozložíme na čisté plátno (utěrku), lehce pokropíme vodou, můžeme pomačkat nebo přejet válečkem na nudle, pak pevně zavineme do plátna a necháme 24 hodin zabalené.

  2. Listy se zapaří a zahnědnou (zfermentují) a pěkně voní.

  3. Po této době je rozbalíme a obvyklým způsobem usušíme.

  4. Nálev z takto upravených listů má čajovou barvu, pěkně voní a má plnější chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!