Fazolový guláš s uzeným masem a bramborami

Recepty, Luštěniny

Suroviny

250 g větších fazolí
200 g uzené krkovice
4-5 brambor
1 velká cibule
lžíce sádla
2 rovné lžíce papriky
100 ml světlého piva
100 ml rajčatového pyré
2 lžíce hladké mouky
sůl
pepř
chilli podle chuti
bobkový list

Postup přípravy receptu

  1. Fazole namočíme den předem do studené vody. Druhý den dolijeme vodu, aby byla pořád nad fazolemi a dáme vařit s bobkovým listem. Vaříme do měkka a před koncem osolíme.

  2. Cibuli nakrájíme na drobno a na sádle opečeme do zlatova. Přidáme papriku a po chvilce mouku. Orestujeme a zalijeme pivem, scezenou vodou z fazolí a pyré.

  3. Metličkou prošleháme a přidáme brambory nakrájené na větší kousky. Osolíme, opepříme a vaříme, až brambory změknou. Občas promícháme, aby se brambory nepřipálily.

  4. Uzené maso nakrájíme na kostky a opečeme. K uvařeným bramborům přidáme fazole a maso. Společně prohřejeme, dochutíme chilli, případně solí a podáváme s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!