Fazolovo-fazolková polévka s klobáskou

Recepty, Polévky

Suroviny

hrst bílých fazolí
hrst červených fazolí
hrst čerstvých fazolek nebo mražených zelených fazolek
200 g klobásy se zajímavou chutí (použila jsem Křemešník s bílou plísní)
1 cibule
hladká mouka
olej
masox
polévkové koření
sůl
zakysaná smetana na zjemnění nebo na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Všechny fazole a fazolky uvaříme doměkka a odložíme.

  2. V kastole rozehřejeme olej, orestujeme na něm najemno nasekanou cibuli spolu s klobáskou nakrájenou na silnější kolečka, zasypeme hladkou moukou, prosmahneme, zalijeme vodou s masoxem nebo vývarem a povaříme.

  3. Přidáme všechny druhy fazolí a povaříme asi 10 minut.

  4. Dochutíme polévkovým kořením a solí a na talíři zdobíme lžící zakysané smetany.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!