Fazolovo-fazolková polévka s klobáskou
Recepty, PolévkySuroviny
- hrst bílých fazolí
- hrst červených fazolí
- hrst čerstvých fazolek nebo mražených zelených fazolek
- 200 g klobásy se zajímavou chutí (použila jsem Křemešník s bílou plísní)
- 1 cibule
- hladká mouka
- olej
- masox
- polévkové koření
- sůl
- zakysaná smetana na zjemnění nebo na ozdobu
Postup Fazolovo-fazolková polévka s klobáskou
Postup přípravy receptu
-
Všechny fazole a fazolky uvaříme doměkka a odložíme.
V kastole rozehřejeme olej, orestujeme na něm najemno nasekanou cibuli spolu s klobáskou nakrájenou na silnější kolečka, zasypeme hladkou moukou, prosmahneme, zalijeme vodou s masoxem nebo vývarem a povaříme.
Přidáme všechny druhy fazolí a povaříme asi 10 minut.
Dochutíme polévkovým kořením a solí a na talíři zdobíme lžící zakysané smetany.