Fazolová polévka pro tejaju

Recepty, Polévky

Suroviny

fazole
1 cibule
veškerá kořenová zelenina
1 paprika červená
2 rajčata
kousek kapusty
červená mletá paprika
1 kostička masoxu
1 malý rajčatový protlak
bobkový list
Vegeta
petrželka
pár lžic zakysané smetany
jíška (nemusí být)
trochu oleje
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Fazole si uvaříme (můžeme si je namočit dopředu)ve slané vodě.

  2. V jiném hrnci si na oleji osmažíme cibulku s červenou paprikou (jen chvíli, aby nám paprika nezhořkla)a pak přidáme všechnu zeleninu nakrájenou nadrobno a také osmažíme.

  3. Když jsou fazole trochu měkké, přidáme osmaženou zeleninku s cibulkou do fazolového vývaru, pak bobkový list, masox,rajčatový protlak doplníme vodou a vaříme společně do úplného změknutí fazolí. Ochutíme, vegetou,solí, pepřem a dáme kysanou smetanu. Hotovou polévku posypeme petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!