Fazolky zapékané - s masem a rýží

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

700 g fazolových lusků
300-400 g vepřové plece (příp. drůbeží nebo i mleté vepřové)
1 malá cibule
olej
mletá paprika
pepř
česnek
rajče (nakrájet na kousky)
červená paprika (nakrájet na kousky)
sůl
150 g rýže
250 ml zakysané smetany
150-200 g strouhaného sýru

Postup přípravy receptu

  1. Cibuľu na drobno pokrájame a dáme na olej.

  2. Zasypeme paprikou, pridáme na malé kúsky nakrájané mäso, obraciame, podlejeme trochou vody, osolíme, okoreníme a pridáme pretlačený cesnak.

  3. Pridáme zelenú papriku a paradajku, ochutíme podľa svojej chuti nejakým korením.

  4. Pekáč vystelieme papierom na pečenie, alebo vymažeme olejom.

  5. Na dno dáme polovicu fazuliek, na to rozložíme uvarenú ryžu, na to mäsovú zmes, potom druhú polovicu fazuliek. Zalejeme kyslou smotanou, posypeme syrom a pomaly zapečieme cca 30 minút.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!