Fazolky zapékané - s masem a rýží
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 700 g fazolových lusků
- 300-400 g vepřové plece (příp. drůbeží nebo i mleté vepřové)
- 1 malá cibule
- olej
- mletá paprika
- pepř
- česnek
- rajče (nakrájet na kousky)
- červená paprika (nakrájet na kousky)
- sůl
- 150 g rýže
- 250 ml zakysané smetany
- 150-200 g strouhaného sýru
Postup Fazolky zapékané - s masem a rýží
Postup přípravy receptu
-
Cibuľu na drobno pokrájame a dáme na olej.
Zasypeme paprikou, pridáme na malé kúsky nakrájané mäso, obraciame, podlejeme trochou vody, osolíme, okoreníme a pridáme pretlačený cesnak.
Pridáme zelenú papriku a paradajku, ochutíme podľa svojej chuti nejakým korením.
Pekáč vystelieme papierom na pečenie, alebo vymažeme olejom.
Na dno dáme polovicu fazuliek, na to rozložíme uvarenú ryžu, na to mäsovú zmes, potom druhú polovicu fazuliek. Zalejeme kyslou smotanou, posypeme syrom a pomaly zapečieme cca 30 minút.