Fazolky na česneku a tymiánu
Recepty, LuštěninySuroviny
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce oleje
- 2 stroužky česneku (nadrobno posekané)
- sáček zelených fazolek mražených (cca 400 g)
- sůl
- 1 lžíce čerstvého tymiánu (lze nahradit lžičkou sušeného tymiánu, ale není to tak dobré:))
- 1 lžíce tmavé sojové omáčky
- 1 lžíce medu
- trochu parmazánu na posypání
Postup Fazolky na česneku a tymiánu
Postup přípravy receptu
-
Pokud použijeme fazolky čerstvé, nejdříve je 6-10 min. povaříme v osolené vodě a necháme okapat. Mražené fazolky dáváme rovnou, jen propláchlé a okapané na cedníku.
Na vyšší pánvi rozpálíme kousek másla s kapkou oleje, přihodíme česnek, necháme chvilku opékat, pak fazolky, lžičku tymiánu.
Když začnou fazolky měknout, tj. cca po 7 min., osolíme je, promícháme, zastříkneme sojovou omáčkou a přidáme lžíci medu. Ještě chvíli promícháváme a restujeme, dokud se chutě nepropojí. Je dobré jako zeleninová příloha ke grilovanému nebo podobně upravenému masu, i jako samostatné jídlo. Posypala jsem je hrstí strouhaného parmazánu - znalci italské kuchyně ať prominou kombinaci tohoto sýra a sojovky:))) Můžete posypat i na proužky nakrájenou, osmaženou a osušenou anglickou slaninou nebo parmskou šunkou