Fazole s cizrnou a žampiony

Recepty, Luštěniny

Suroviny

1 hrnek fazolí
1 hrnek cizrny
10 žampionů
2 větší mrkve
1 cibule
3 stroužky česneku
1 bobkový list
sklenka bílého vína
Na dochucení:
sůl
pepř
římský kmín (možno i drcený normální)
majoránka
kousek másla
olej

Postup přípravy receptu

  1. Fazole i cizrnu namočíme (nejlépe přes noc, mně ale musily stačit 3 hodiny) a uvaříme do měkka.

  2. Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a osmahneme na másle, podusíme asi 10 min.

  3. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a česnek a necháme rozvonět, mrkev nakrájíme na plátky a dusíme cca 5 minut.

  4. Přidáme fazole s cizrnou, podlijeme vínem jen do výše potravin a dusíme na mírném ohni asi 10 min., pak vypneme a necháme dojít“ Dochutíme dle naší chuti. Žampiony podáváme zvlášť, nemícháme do směsi.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!