Fazole morituri te salutant

Recepty, Luštěniny

Suroviny

2 plechovky fazolí s chilli
1 velká klobása
1 velká cibule
3 stroužky česneku
2 bobkové listy
3 kapky tabasca
5 PL kečupu
nakládané feferonky pálivé

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si nakrájíme klobásku na kolečka a necháme trošku vyškvařit tuk.

  2. Až se dostatečně vyškvaří, tak kolečka vyjmeme a na prkénku každé přepůlíme.

  3. Do tuku z klobásky vsypeme nakrájenou cibuli a zpěníme ji do zlatohněda.

  4. Přidáme prolisovaný česnek a krátce ho orestujeme společně s cibulí.

  5. Následně vlijeme fazole z plechovek, přidáme dva bobkové listy + polovinu pálivých feferonek (nakrájených) s trochou nálevu. Dále 5 PL kečupu a 3 kapky tabasca. Za občasného míchání vaříme na mírném plameni cca 10 minut.

  6. Pět minut před koncem přidáme nakrájenou klobásku a ještě chvilku povaříme. Podáváme s chlebem a pivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!