Fazole morituri te salutant
Recepty, LuštěninySuroviny
- 2 plechovky fazolí s chilli
- 1 velká klobása
- 1 velká cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 bobkové listy
- 3 kapky tabasca
- 5 PL kečupu
- nakládané feferonky pálivé
Postup Fazole morituri te salutant
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si nakrájíme klobásku na kolečka a necháme trošku vyškvařit tuk.
Až se dostatečně vyškvaří, tak kolečka vyjmeme a na prkénku každé přepůlíme.
Do tuku z klobásky vsypeme nakrájenou cibuli a zpěníme ji do zlatohněda.
Přidáme prolisovaný česnek a krátce ho orestujeme společně s cibulí.
Následně vlijeme fazole z plechovek, přidáme dva bobkové listy + polovinu pálivých feferonek (nakrájených) s trochou nálevu. Dále 5 PL kečupu a 3 kapky tabasca. Za občasného míchání vaříme na mírném plameni cca 10 minut.
Pět minut před koncem přidáme nakrájenou klobásku a ještě chvilku povaříme. Podáváme s chlebem a pivem.